torstai 18. syyskuuta 2008

El Hierro

Pieni vihreä saari


El Hierro on pieni Kanarian saariryhmään kuuluva saari. Asukkaita on vaivaiset 10 000 ja pinta-ala noin 300 neliökilometriä. El Hierro sijaitsee Kanarian Saarista kaikkein etäämpänä Euroopasta.
El Hierro on suosittu omatoimimatkailijoiden keskuudessa. Myös luonnon ystävät ja vaellusreittien suosijat löytävät El Hierrosta mainion kohteen.

Saarelle pääsee lentäen pienelle lentokentälle. Lennot tulevat kaikki Teneriffan kautta. El Hierrolle on myös lauttayhteys ja sekin kulkee Teneriffan kautta. Saarella on kolme pientä kuntaa: Frontere, Valverde ja El Pinar.

Keskuspaikka on Valverde, jossa asuu reilu puolet saaren asukkaista.
El Hierroa pienempi saari on vain Lanzaroten pohjoispuolella oleva Graciosa, jota ei yleisesti lasketa varsinaisiin Kanarian saariin.

Linkit:
El Hierro

El Hierro on suositeltava lomakohde jos hakee luonnon rauhaa ja hiljaisuutta. Shoppaajan ei kannata sinne lähteä jos juuri paikallinen käsityö ei kiinnosta.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kävin viime talvena Hierrolla ja oli positiivinen yllätys. Todellista lomaa kun ei ollut liikenteen melua eikä turistiparvia ympärillä. Suosittelen lämpimästi jos haluat lomalta rauhallisuutta.

.antsu